ТИРАМИСУ С МАЛИНИ

ТИРАМИСУ С МАЛИНИ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

250 гр маскарпоне,

4 яйчни жълтъци,

10 гр ванилова захар,

100 гр бишкоти,

10 гр  разтворимо кафе,

50 мл амарето ликьор,

10 гр какао,

маточина за декорация,

150 гр малини

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Сиренето Маскарпоне се поставя в купа, добавете жълтъците, ванилова захар. Разбийте сместа докато стане гладка. Сложете в хладилника. Разтворимото кафе се налива в 50 мл гореща вода, разтваря се с разбъркване. След това се разбърква изстудено с амарето.

Отделете бишкоти за украса, а останалите натрошете на по-малки парчета. Половината от бишкотите поставете в четири специални чаши, поръсете половината от кафе с ликьор (можете също бишкоти за момент  да се потопят в кафе). Покриват се с половината от маскарпоне крем поръсват се с малини.

Поставят се останалите бишкоти. Също така, този слой се поръсва с кафе ликьор. Добавете останалата част от крема. Покрийте плътно с фолио прозрачно и се слага в хладилника. Охладете десерта (около 4-5 часа, но не забравяйте, че най-добрият вкус се получава след цяла нощ).

Преди да сервирате, поръсете щедро с какао. Напревете украса от останалата част от малините и стрък маточина. Ако не разполагате с горчив какаото, тирамису можете да поръсите с люспи или настърган тъмен шоколад.

1 Comment on ТИРАМИСУ С МАЛИНИ

  1. Excellent article. I’m experiencing a few of these issues at the same time..

Comments are closed.