ШОКОЛАДОВО РУЛО С КРУШИ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 бр яйца

175 гр захар

5 мл ванилна есенция

50 гр   брашно

25 гр царевично брашно

10 гр бакпулвер

15 гр какао на прах

200 мл чист ябълков сок

20 мл  лимонов сок

2 круши, обелени, сърцевина на  кубчета

6 листа желатин

200 гр сметана

30 гр  млечен шоколад, настърган

пудра захар, мента и круши за декорация и филийки круши.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Загрейте фурната до 200 ° C / 180 ° C с вентилатор /. Разбийте яйчните белтъци до сняг. Докато все още биете, бавно добавете 75 гр захар,  ванилова есенция и щипка сол. Разбъркайте в жълтъците един по един, след това добавете брашното, царевичното брашно, бакпулвера и какаовия прах. Прехвърлете върху силиконова подложка за печене и се печете 10-12 минути.

Поръсете 50 гр захар върху влажна кърпа, извадете блата от фурната и се върнете при приготвената кърпа. Отстранете хартията за печене, сгънете краищата на кърпата над тортата и я оставете да се охлади.

Поставете ябълков сок, 50 грама захар и лимонов сок в дълбока тенжера.  Добавете крушите на кубчета и варете 2-3 минути на слаб огън.

Накиснете желатина в малка купа със студена вода за няколко минути, за да омекне. Разбийте сметаната с ванилова есенция на сншг, след това поставете в хладилника.

Извадете крушите и ги изсипете в купа за смесване. Добавя се накиснатият желатин и се разбърква, докато се разтвори напълно. Поставя се в хладилника, докато започне да се втвърдява, след което се добавя в крема.

Разстелете сместа върху блата и навийте, от дългия край. Хладилникът за 3 часа преди сервиране с настърган шоколад, прах от пудра захар, клончета от мента и филийки круша.