ФРЕНСКИ МАКАРОНИ С КОЗЕ СИРЕНЕ И ДИВ ЛУК

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 36 бр

ЗА МАКАРОНИТЕ:
200 г сурови филирани бадеми
200 г пудра захар
80 г белтъци
ЗА МЕРЕНГА:
80 г белтъци

200 г кристална захар
1 щипка сол
150 мл вода

ЗА КРЕМА:
250 г френско козе сирене
20 г заквасена сметана
30 г див лук
сол, черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

В блендер се сипват бадемите за макароните, смилат се на брашно и към тях се прибавя пудрата захар, като се внимава да не се затоплят (така ще се избегне образуването на олио). Разбива се бадемовата смес се пресява през тензух.

Прибавят се неразбитите белтъците (на стайна температура), след това се разбърква със силиконова шпатула.

В касерола се загряват 150 мл вода и кристалната захар за меренга. Остават се на котлона докато температурата на сиропа достигне 118 градуса С. Като се вдигне лъжицата, сиропът трябва да образува нишка.

Белтъците за меренга (на стайна температура) се разбиват с щипка сол на пяна. На тънка струя към тях се налива горещия сироп, бърка се с миксер докато се получи белтъчен сняг и съда в който се разбиват се охлади. Добавят се оцветителите.

Към сместа с бедемите се добавя 1*3 от целувчената смес и много внимателно се разбърква в една посока, с шпатула. След това бързо но внимателно добавете останалата целувчена смес и бъркайте. Сместа е готова , когато можете да п изтеглите на лента.

Върху пергаментова хартия, с малък ринг и молив, се очертават кръгове с диаметър 3,5 см.

Хартията се обръща и се поставя в намазана с част от сместа тава. Това се прави, за да се залепи и да бъде устойчива. Във всяко кръгче с пош се поставя от сместа за макароните.

Когато всички са оформени, тавата се удря в плота няколко пъти, за да излезнат мехурчетата от сместа. Макароните се оставят в тавата за 1 час на проветливо място за да може да хванат кора и да не се напукат при печене. След това се пекат в загрята на 145 градуса С фурна, с вентилатор, за около 14 минути. Изваждат се и се охлаждат.

Козето сирене  се разбива със сметаната и към тях се прибавя нарязаният на ситно див лук и подправките.Оставете 20 мин. в хладилник ( ще се отдели течност която трябва да отнемете). Гарнирайте дисковете със сместа.

Готовите бадемови макарони се слепват две по две с крема.