ЛЕБЕДИ В МАЛИНОВО ЕЗЕРО С КАРАМЕЛЕНА СФЕРА

ЛЕБЕДИ В МАЛИНОВО ЕЗЕРО С КАРАМЕЛЕНА СФЕРАНЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

ЗА ПАРЕНОТО ТЕСТО:

200 мл прясно мляко

2 гр сол

10 гр захар

100 гр масло

200 гр брашно

4 яйца

 

ЗА ПЪЛНЕЖА:

300 мл прясно мляко

200 гр захар

4 жълтъка

50 гр брашно

20 гр масло

1 бр ванилия

 

ЗА КАРАМЕЛА:

200 гр. захар

30 мл вода

 

ЗА МАЛИНОВИЯ СОС:

200 гр пресни или замразени малини

100 гр  сладко от малини

50 гр захар

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Сложете млякото в дълбока тенджера на умерен котлон. Добавете солта, захарта и маслото, когато се разтворят, добавете брашното наведнъж. Оставете   на котлона, като постоянно бъркате и тестото започне да се отделя от стените на тенджерата, трябва да има консистенцията на мек пластелин. Яйцата се добавят едно по едно, когато сместа поизстине при постоянно бъркане докато тестото ги поеме. Разбърквайте, докато стене на хомогенна смес. Изсипете тестото в шприца. С помощта на шприц оформете главите и шиите на лебедите.

За крема за пълнежа: Сложете млякото на котлона в подходящ съд. Разбийте брашното и жълтъците в дълбоко купа, добавете топлото мляко и разбъркайте добре, за да не станат бучици. След това върнете на котлона, за да не мирише брашното на сурово. Варете доо сгъстяване. Когато се поохлади, добавете маслото и бъркайте докато сместа го поеме. Накрая добавете ванилията. Може да добавите бита сметана.
Оформете лебедите.
Клетката направете по следният начин: Загрейте захар и малко вода, така ще се карамелизира постепенно. Вземете една голяма купа и я намаслете. Върху нея, на тънка нишка оформете полусфера.

Пригответе соса от малини в блендер, като разбиете добре продуктите захарта, пресните малини и малиновото сладко, по желание, може да прецедите, за да не остават зрънца.

Аранжирайте десерта, като в голям поднос сложите на дъното малиновият сос, върху него подредите лебедите, а отгоре поставите карамелената сфера.