ЗА ЗДРАВИ СТАВИ

Лечението на ставите е една от най-важните процедури за прочистването на организма. Народната медицина предлага някои ефективни методи и рецепти предназначени за лечение на ставите.

Дафиновият лист се смята за най-мощното средство на народната медицина за изкарване на натрупаните соли в организма. 20-30 листа се запарват с две чаши вряла вода. Кипят 5 минути, след което се задушават в термос или друг подходящ съд в продължение на около 3-4 часа.

Отварата се пие на малки глътки, като трябва да стигне за 12 часа. Процедурата се повтаря 3 дни. Преди следващата се прави прекъсване от една седмица.

Това лечение на ставите с народни средства се прави след прочистване на стомаха. В противен случай може да се получи алергично изхвърляне, под влияние на дафиновия лист.

Ако се появи често уриниране, например на всеки половин час, това означава, че солите започват интензивно да се разтварят и да се изкарват от организма. Това лечение може да се повтаря през седмица 1-2 пъти годишно.

Друг начин за лечение на ставите е следният: с 500 милилитра водка се заливат 300 грама диви кестени, нарязани на ситно. Сместа стои 14 дни, като всеки ден се разбърква. Може да се съхранява няколко години.

Болните места се натриват всяка вечер и болките постепенно утихват.

По време на лечението на ставите, не е желателно да подлагате мускулатурата си на тежки натоварвания, пазете здравето си, а и не забравяйте че всяко лечение трябва да носи удоволствие на организма.