АЛКАЛНА ДИЕТА СРЕЩУ РАК

АЛКАЛНА ДИЕТА СРЕЩУ РАК

Oсновната причина за рак е открита още през 1923 г., но  много малко хора знаят за това, защото тази истина не е в интерес на световните фармацевтични  индустрии. През 1931 г. немският учен Ото Хайнрих Варбург получил Нобелова награда за откриване на основната причина за появата на рак и болестите на тялото. Д-р Ото Варбург открил, че ракът е резултат от антифизиологични сили и антифизиологичния начин на живот. С  антифизиологичен начин на хранене и липса на физическа активност тялото създава кисела среда. Клетъчната киселинност е причина за изхвърляне на кислорода.

Липсата на кислород в клетките създава кисела среда

Намаляването на кислорода и увеличаване на киселинността в организма са две страни на един и същи медал: ако някой има едното, има и другото. Реално  киселата среда, е среда без кислород.

Всички нормални клетки се нуждаят от кислород, но туморните могат да живеят без него.

Туморните тъкани са киселинни, докато здравите тъкани са алкални

В своето произведение „Метаболизмът на тумора“ Ото Варбург казва, че всички ракови форми се характеризират с две фундаментални условия: кръвна киселинност и хипоксия. Ученият открил и че туморните клетки са анаеробни (не поемат кислород) и не могат да оцелеят в присъствието на високи концентрации на кислород. Туморните клетки могат да издържат само с глюкоза и в среда без кислород.

Здрави клетки без  35 % кислород могат да се трансформират в клетка с рак само за два дни. Всички нормални клетки имат нужда от кислород, но клетките с тумор могат да живеят без кислород. Това е характерно правило, обобщава  д-р  Варбург. Според него, ракът не е нищо друго, освен защитен механизъм, който имат някои телесни клетки, които са оцелели в кисела среда без наличие на кислород.

Храната в зависимост от  протеините, въглехидратите, мазнините, витамините и минералите гарантира и създава условия на киселинност или алкалност в тялото.  С други думи … всичко зависи от това, което се яде. Киселинното или алкалното състояние се измерват с PH, чиито стойности преминават от 0-14, където 7 е неутрална зона. От 0-7 е кисела среда, а от  7 до 14 алкална.

Важно е да се знае как киселинната или алкалната храна се отразяват на здравето, тъй като клетките, за да функционират успешно би трябвало да се намират в PH зоната малко над 7

ХРАНА, КОЯТО УВЕЛИЧАВА КИСЕЛИННОСТТА НА ОРГАНИЗМА:

 • рaфинирана захар и всички нейни производни,
 • продукти от животински произход (мляко и сирене),
 • сол,
 • рaфинирано брашно и всички негови производни (тестени изделия, торти, бисквити),
 • хляб,
 • маргарин,
 • кофеин (кафе, черен чай, шоколад),
 • алкохол,
 • цигари,
 • всяка варена храна (храносмилането унищожава кислорода и повишава киселинността на храната),
 • цялата промишлено преработена храна в консерви, която съдържа консерванти, изкуствени оцветители, аромати, стабилизатори и други.

 

ХРАНА, КОЯТО АЛКАЛИЗИРА ОРГАНИЗМА:

 • Всички сурови зеленчуци. Суровите зеленчуци произвеждат кислород за разлика от термично обработените.
 • Плодовете. Плодовете произвеждат много кислород.
 • Водата е важна за производството на кислород. Хроничното напрежение е много важно и е причина за по-голямата част от всички дегенеративни заболявания.
 • Движението дава кислород на цялото тяло. Заседналият начин на живот съсипва здравето.

За здравословен начин на живот е подходящо храната да е  60% алкална. Трябва да се избягват продукти, които са предимно кисели, като газираните промишлени напитки, рафинираните захари, както и всички подсладители.

Не злоупотребявайте със солта,  използвайте я възможно най-малко.

За болни хора е идеално 80% от храната да е алкална и да се избягват всички вредни продукти. Химиотерапията увеличава киселинността на организма до такава степен, че  организмът трябва да започне да харчи резервите на кислород и за да неутрализира киселинността  жертва минералите, които се намират в костите, зъбите, в ноктите и косата. Поради тази причина на пациентите, които са подложени на химиотерапия им пада косата, установил д-р Варбург.

Д-р Джордж Криле Кливиленд, един от световно известните хирурзи открито заявява: „Всички видове смърт, наречени „естествени“ не са нищо друго освен крайна точка на киселинно наситено тяло“. Ракът не се наследява, това, което се наследява са хранителните навици т.е. начинът на живот. Лошите хранителни навици могат да доведат до рак.

8-ГОДИШНО ДЕТЕ СЕ ИЗЛЕКУВА ОТ РАК НА МОЗЪКА С ДИЕТА

Историята на осем годишната Джоузи Нунес, която живее в Мидланд, Тексас е удивителна. Тя имала тумор вмозъка с разсейки в гръбначният стълб. Джоузи отслабнала прекалено много. Била подложена на операция, химиотерапията , но туморът се появил за втори път и лекарите и дали само няколко седмици живот, пише самосъзнание.com. Родителите и отчаяни трескаво търсили в интернет алтернативни методи и така открили д-р Бернардо Маджалка, натуропат лекар от Сан Диего, Калифорния. Той дал надежда и предложил естествен лек за Джоузи.

Д-р Маджалка казал, че Джоузи не умира от рак, тя умираше от ацидоза и в крайна сметка, ако се обърне внимание на този проблем, тялото и ще бъде в състояние да се излекува само. Усложненията били последствие от химиотерапията. Когато докторът видял за пръв път Джоузи, pH на нейното тяло било 4.9. Човешкото тяло за да функционира добре се нуждае от pH между 6.8 и 7.2. Тялото умира при pH 4.2

Раковите клетки започват развитието си в човешкото тяло, когато pH падне под 6.2

По съветите на лекаря си, pH в тялото на Джоузи се увеличило до 8.0 в рамките на един месец посредством алкална храна и вода. Туморите започнали да намаляват. Те станали толкова малки, че било необходимо да я сканират три пъти в три различни позиции, за може да бъдат засечени на ядренно магнитният резонанс. И малко след това в Джоузи не останали дори следи от рак. Цялото  лечение траело четири месеца.

Лечението на д-р Бернардо Маджалка се състояло от специална диета, която включва 4 вида алкализиращи сокове на ден, както и различни методи за детоксикация, за укрепване на имунната система и билки.

Семейството на Джоузи започналi да измерват рН на нейното тяло. Всяка сутрин, преди тя да яде или пие нещо, използвали тест-ленти за pH в слюнката. Когато за първи път започнали да проверяват рН, то било около 5.5 или по-малко.

Д-р Маджалка казал, че когато нейното рН стигне до 6.8 ракът ще спре да расте. От този момент нататък, ако pH започне да се увеличава – рака започва да умира. Целта на лекаря била да се повиши рН най-малко на7.2 и Джоузи го задръжи така за няколко месеца, докато ракът напълно си отиде.

Диетата и лечението, които д-р Маджалка предписал на момиченцето  – не трябва да яде месо или млечни продукти; Не трябва да яде никакви готвени храни, нищо което е направено от човек. Никакви бургери, безалкохолни напитки, бонбони, чипс, захар, пици, макарони. Джоузи не трябваше да яде хляб, хлебни изделия и преработени храни от всякакъв вид.

Рецепта

сок – 2 пъти на ден

1/2 пюре от авокадо, смесено с 8 унции пресен сок от моркови, размесват се с дървена лъжица. Не се използва метална лъжица, за да се избегнат други химични реакции, която могат да унищожат ензимите в тази смес.

Рецепта 2

сок – 2 пъти на ден

1 ябълка от сорта “Грени Смит”1 чаша броколи,1/2 парче от пресен ананас,1/2 цвекло прясно, 1 шепа кориандър, 1/4 парче джинджифил, 1/2 парче ряпа “Daikon”, 1 морков,1/2 краставица, 5 Аспержи

Всичко това се нарязва и минава през сокоизстисквачка.

Семейството на Джоузи ни съобщава, че тя е била подложена на  кислород през целия ден, много слънчева светлина и свеж въздух. Чиста питейна – 30 унции вода всеки ден. За възрастен това количество се равнява на 10 чаши вода на ден.

 

В момента съвременната медицина разполага с три различни метода за лечение на рак

Лечението на рака чрез промяна на pH не е инвазивно.

Поуката от тази история е, че трябва да се проверява pH на тялото. Лентички за проверка на pH на слюнката и урината се продават в био-магазините и на други места.

Ако имате диагноза рак, е много вероятно вашето pH да е под 6.2

Ако ви се направи пълна кръвна картина (ТГС) тест, може да се види какво е PH на кръвта.

Ако вашето pH e по-малко от 6.5 вече е опасно за здравето. Това е леко киселинно pH и новото на кислорода в кръвта е намалено, увеличени са нивата на въглероден двуокис. Липсата на кислород в кръвта увеличава свободните радикали.

 

СПИСЪК НА АЛКАЛНИТЕ И КИСЕЛИННИТЕ ХРАНИ

 АЛКАЛНИТЕ ХРАНИ

Зеленчуци, Аспержи ,Зеле ,Маруля ,Лук, Карфиол, Репичка, Марули, Грах, Тиквички ,Червено зеле, Кресон, Спанак, Ряпа, Морков, Зелен боб, Цвекло, Чесън, Целина, Зърнени култури (пшеница, ечемик и др.), Краставица, Броколи, Зеле, Брюкселско зеле, Домат,  Плодове, Лимон, Нар, Авокадо, Грейпфрут, Диня

 НАПИТКИ

Сок от пресни зеленчуци, Чиста вода (дестилирана или йонизира), Лимонова вода (чиста вода + свеж лимон)., Билков чай ,Зеленчуков бульон, Подсладена Соево мляко, Бадемово мляко

МАЗНИНИ И МАСЛА

Лен ,Коноп,Авокадо,Маслина,,Кокосовото масло,Кълнове (соя, люцерна, пшеница, ряпа, нахут, броколи и др.), Сусамов тахан, Семена, ядки и зърнени храни, Бадеми, Тиква, Слънчоглед, Сусам, Лен, Елда Булгур, Лимец ,Леща, Кимион семена, Всички покълнали семена

 КИСЕЛИ ХРАНИ

 

винско месо, Агнешко, Говеждо месо, Пиле, Туршия, Ракообразни, Риби ,Други морски арове, Млечни продукти, Мляко, Яйца, Сирене, Крем, Кисело мляко, Сладолед, Оцет ,Паста ,Бял хляб,Пълнозърнест хляб ,Бисквити, Соев сос, Подправки (доматен сос, майонеза и др.), Изкуствените подсладители ,Мед,

НАПИТКИ

Газираните напитки, Кафе,Чай, Бира, Млечни шейкове, Мляко, Традиционен чай,

Шоколад, Всички храни минали през микровълнова печка, Консервирани храни, Супи на прах, Готова Храна, Fast Food,

МАЗНИНИ И МАСЛА

Наситените мазнини, Хидрогенирани масла, Маргарин, Царевично олио, Растително масло, Слънчогледово масло, Семена и ядки, Фъстъци, Кашу Page 8, Шам фъстък, Орехи

Общи насоки

Придържайте се към салати, пресни зеленчуци и здрави ядки и масла. Опитайте се да консумирате много сурови храни и поне 2-3 литра чиста, чиста вода дневно (в идеалния случай с подобрено рН).

Отстранете от менюто си за постоянно: Всички видове месо, млечни продукти, сирене, сладкиши, шоколади, алкохол и тютюневи изделия. Пакетирани и готови храни и ястия с много захари и соли. Докато се лекувате не гответе храната си!

Споделете тази информация с приятелите си. Споделете тази информация с вашите лекари. Задавайте въпроси и се учете. Знанието ще ви даде сила и власт над болестите.

СЪВЕТИ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА АЛКАЛНО-КИСЕЛИННИЯТ СИ БАЛАНС

Първо провери нивото на твоето pH с pH лентички или друг тип изследване, най-лесно е с лентички. Ако имаш ниско pH можеш незабавно да вземеш мерки, за да го балансираш:

 • зелените зеленчуци са силно алкални храни. Старай се 70% от дневното ти меню да включва алкални храни (кои са те, виж в табличката по-долу)
 • избягвай храни, които формират киселини (кои са те, виж в табличката по-долу)
 • Ако трябва да ядеш храна, която е силно киселинна, добави храна, която е силно алкална, за да постигнеш баланс. Например ако ядеш свинска пържола, добави голяма салата, включваща високо алкални зеленчуци.
 • също така може един ден в седмицата да си правиш прочистване като консумираш само високо алкални храни – салата или зелени сокове и смутита.
 • пий сутрин на гладно хладка вода с лимон. Лимона веднага алкализира водата и създава алкална среда. Можеш да пиеш вода с лимон през целия ден.
 • добави пшенична трева в сока или смутито си, или просто я изпий отделно.
 • консумирай плодове с нисък гликемичен индекс, ако твоето ниво на pH е много ниско.

Както  прекалено киселинната среда не е полезна, така и прекалено алкалната не е. Най-добро е балансираното хранене – ако нивата ти са твърде киселинни, увеличи количествата плодове и зеленчуци, ако нивата ти са твърде алкални, увеличи киселинните храни.

СЪВЕТИ ЗА БАЛАНСИРАНО ХРАНЕНЕ

 • Храни се бавно и спокойно
 • Не преяждай, а изяждай количеството, което те засища
 • Храни се разнообразно и цветно – включвай повече плодове и зеленчуци
 • Не консумирай храни, които не ти действат добре, водят до раздразнение и подуване на стомаха
 • Не смесвай прекалено много храни в едно хранене
 • Приемай колкото се може повече свежи и екологично чисти храни
 • Сдъвквай храната си добре – слюнката има огромно значение в смилането на храната
 • Не пресолявай ястията си
 • Консумирай по-малко силно киселинни храни – свинско, телешко месо, рибни консерви, подсладени плодови сокове, газирани напитки, тестени, сладкарски, шоколадови изделия, кафе и бира
 • Замести белият ориз с кафяв
 • Поне веднъж седмично консумирай алкални бобови култури, като зелен или зрял боб, грах, леща
 • Избягвай полуфабрикатите
 • Яж пълнозърнест хляб богат на фибри – хлябът, направен от брашно от покълнала ръж, лимец и бобови растения, е най-полезен за организма.
 • Редувай минералната вода с изворна или пий само изворна
 • Не пий вода докато се храниш, за да може тялото ти по-добре да обработи и усвои храните
 • Изпивай ежедневно 1.5-2 л. вода с неутрално или леко алкално рН
 • Поне два пъти годишно си прави едноседмично прочистване с пресни плодове и зеленчуци и зеленчукови сокове, за да си създадеш добър алкален резерв
 • И не на последно място – Движението е много важна част от този баланс! Движи се повече, така тялото ти ще обработва по-бързо храната, ще задвижиш метаболизмът си и ще се разтовариш от стреса

Източник: Lechiteli.bg

 

43 Comments on АЛКАЛНА ДИЕТА СРЕЩУ РАК

 1. Thought I would comment and say neat theme, did you code it on your own? It looks really good!

 2. What’s up, its nice piece of writing about media print, we all be aware of media is a impressive source of
  facts.

 3. I like the helpful information you provide in your articles. I will bookmark your blog and check again here regularly. I am quite sure I will learn many new stuff right here! Good luck for the next!

 4. This site was how do you say it? Relevant!!

 5. Major thanks for the article post.Much thanks again. Awesome.

 6. It as onerous to find knowledgeable folks on this subject, but you sound like you realize what you are talking about! Thanks

 7. excellent submit, very informative. I’m wondering
  why the exact opposite specialists on this sector will not realize
  this. You must proceed your writing. I am confident, you’ve a massive
  readers’ base already!

 8. Television, therefore I simply use internet for that reason,

 9. I cannot thank you enough for the blog post.Really thank you! Really Great.

 10. Say, you got a nice article post.Really looking forward to read more. Want more.

 11. Thanks , I have recently been searching for information about this topic for a long time and
  yours is the best I have found out so far. But, what
  concerning the conclusion? Are you certain about the supply?

 12. I cannot thank you enough for the article.Thanks Again. Cool.

 13. A round of applause for your blog.Thanks Again. Keep writing.

 14. Hi there are using WordPress for your blog platform? I’m new to
  the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you require
  any html coding knowledge to make your own blog?
  Any help would be greatly appreciated!

 15. I am curious to find out what blog platform you happen to be using? I’m having some minor security issues with my latest blog and I would like to find something more secure. Do you have any solutions?

 16. Regards for helping out, wonderful info. аЂа‹аЂ Our individual lives cannot, generally, be works of art unless the social order is also.аЂ аЂа› by Charles Horton Cooley.

 17. Thank you ever so for you post.Really thank you! Fantastic.

 18. If I start a blog on Myspace, will it get listed in search engines like Google? If so, is there a way to keep them from being crawled?.. Thank you.

 19. You ave made some good points there. I checked on the web for additional information about the issue and found most people will go along with your views on this website.

 20. This excellent website definitely has all the information and facts I wanted concerning this subject and didn at know who to ask.

 21. Im obliged for the article post.Really looking forward to read more. Will read on…

 22. style is awesome, keep doing what you are doing!

 23. Very good article.Thanks Again. Will read on

 24. I was suggested this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty. You are wonderful! Thanks!

 25. Ahaa, its fastidious discussion about this bit of writing at this
  particular place at this particular weblog, We have read all that, so currently me also commenting here.

 26. It as not that I want to duplicate your web-site, but I really like the style and design. Could you let me know which style are you using? Or was it especially designed?

 27. Please forgive my English.Wow, fantastic blog layout! How lengthy have you been running a blog for? you made blogging glance easy. The entire look of your website is fantastic, let alone the content!

 28. Very good blog you have here but I was wondering if you knew
  of any discussion boards that cover the same topics discussed
  here? I’d really love to be a part of community where I can get advice from other
  knowledgeable individuals that share the same interest.
  If you have any recommendations, please let me know. Thank you!

 29. Is using a copyright material as a reference to write articles illegal?

 30. This is really interesting, You are a very skilled blogger.

 31. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how can we communicate?

 32. Wow! Thank you! I continuously wanted to write on my site something like that. Can I include a part of your post to my blog?

 33. Hello, I really like reading most of your post. I like to write down a little comment to assist you.

 34. Really appreciate you sharing this post.Really looking forward to read more. Really Cool.

 35. you to give thanks to for this. The main explanations you have made, the simple site menu, the friendships you can make it easier to engender

 36. There is definately a great deal to find out about this subject. I love all of the points you made.

 37. Hi, i believe that we saw you visited my site thus i got here to go back the favor?.I am trying to find things to enhance my web site!I guess its ok to utilize some of your ideas!!

 38. Really appreciate you sharing this blog post.Really looking forward to read more. Much obliged. ventolin

 39. This particular blog is no doubt educating and besides factual. I have picked up a bunch of interesting stuff out of it. I ad love to return every once in a while. Thanks!

 40. Thanks so much for the article.Really looking forward to read more. Cool.

 41. visit always a major fan of linking to bloggers that I enjoy but really don at get a great deal of link really like from

 42. Thank you ever so for you article.Really thank you! Really Great.

 43. Wow, that’s what I was seeking for, what a material! existing here at this weblog, thanks admin of this web page.

Comments are closed.