ВЕГЕТАРИАНСКА КОЛЕКЦИЯ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
яйце 10 бр 500 гр
аспержи 800 гр 80 гр
трюфел 20 гр 2 гр
лук 300 гр 30 гр

За вкусни аспержи – рецепта е изключително гъвкава . Ако тези аспержи са за вегетарианска рецепта, се пропуска сиренето пармезан (което е животинско сирене) и вместо това използвайте вегетариански заместител.
за сос холандес .
50 мл бял оцет
250 гр масло топено
сол
пипер
200 гр лук
150 мл бял оцет
4 бр яйца
200 гр бейби спанак
100 гр пармезан

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

За аспержи се прекъсва основата на всяко стъбло и с помощта на белачката се обелват от основата докрай надолу като се завъртат в кръг. Подравняване на аспержите, така че всички стъблата са с един и същи размер.
За холандският сос, поставяме яйчен жълтък в метален съд заедно с оцет и се поставят на водна баня. Разбийте яйцата докато те се сгъстят, след това бавно добавете масло, и разбийте отново.Свалете от топлината и проверете за гъстотата. Добавете нарязан лук. Съхранявайте в бен мари нас топло докато сервирате.
За пармезановата решетка -пармезана се настъргва на тънък слой върху лист на пергамент хартия достатъчно голяма, за да се побера в микровълнова фурна. Поставете в микровълновата фурна  за 45 секунди .
Свалете пармезана от хартията , увийте внимателно около точилка, след което поставете в грила, докато много лек добие златисто-кафяви отенаци и след това се оставя да изстине. Така ще се запази за няколко дни.
За жълтъка на плоча, поставете голема тенджера върху топлина и напълнете три-четвърти с вода. Довежда се до кипене и се добавя бял оцет. Разбърква се в кипяща вода така, че да се завихри, след това поставете яйцата едно по едно във водата и гответе за около 6 минути:
Сложете аспержите  във вряща подсолена вода. Поставете бейби спанак в центъра на всяко плато, извадете аспержи от водата и изцедете, след което подредете около спанака, поставете пошираните яйца в центъра на спанака. Внимателно полейте със сос хонландес и гарнирайте с трюфели и пармезанова фунийка и сервирайте