ПИЛЕШКА РУЛАДИНА С КОЗЕ СИРЕНЕ И ГЪШИ ПАСТЕТ

ПИЛЕШКА РУЛАДИНА С КОЗЕ СИРЕНЕ И ГЪШИ ПАСТЕТ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

Пилешко филе 400 г

Зехтин 100 мл

Краве масло 30 гр

Гъши дроб 200 гр

КОЗЕ СИРЕНЕ С ПОДПРАВКИ 200 гр

Почистеното, измито и отворено на 3 пласта пилешко бонфиле се овкусява със сол и черен пипер, поставя се плънката от гъши дроб и козе сирене, завива се на руладина и с помощта на фолио, добре обезвъздушено се пошира във вода за 20 мин. След това фолиото се премахва, филето се подсушава и се запечатва се в малко зехтин до хрупкава коричка с масло , чесън и машерка.

ПЮРЕ ОТ ГРАХ

200 г замразен грах

сол

лимонов сок

Сипете вода в голяма тенджера и добавете 1 ч.л. сол. Щом водата заври, пуснете граха в тенджерата и бланширайте за 3 минути.  Прецедете граха като запазите част от водата от варенето и го прехвърлете в каната на блендер. Пасирайте, като добавят по малко вода, ако е необходимо. Пасирайте за не повече от 2-3 минути, докато получите гъсто и гладко пюре.  Прекарайте пюрето през фина цедка, като го натискате с обратната страна на лъжица. В резултат ще получите копринено гладко пюре.  Опитайте пюрето на вкус и овкусете със сол и лимонов сок.

КАРТОФИ И АСПЕРЖИ

КАРТОФИ   300 гр

Аспержи  200 гр

Обелените и измити картофи се нарязват на едри кубчета издълбат се и се сваряват  в подсолена гореща вода до омекването им. Отцеждат се.

Аспержите се бланшират в разтопено масло.

МАНГО ЧЪТНИ

1 узряло манго

  • 50 гр сладко от портокалова кора
  • 1 глава бял сладък лук
  • 20 мл. балсамов оцет
  • 50 мл. сухо, леко бяло вино
  • 1 люта чили чушка
  • 3 броя захаросан джинджифил
  • По 1 чаена лъжичка канела и бахар

Нарежете мангото наполовина, отстранете семката, обелете го и нарежете на малки кубчета.

В тиган с тефлоново покритие разтопете конфитюра от портокали и в нея карамелизирайте ситно нарязания лук. Деглазирайте с оцет и вино. Разбъркайте нарязаното на кубчета манго, нарязаното наполовина, с отстранени семки и тънко нарязана люта чили чушка, нарязания джинджифил, нарязаната наполовина шушулка ванилия и изстърганата сърцевина, натрошените семена от кардамон и подправките.

Варете на среден огън, докато мангото омекне. Разбърквайки от време на време. След това пасирайте с ръчния пасатор, така че да останат още парченца манго. Оставете да къкри на слаб огън за 5-10 минути, като разбърквате, докато чътнито добие леко гъста консистенция.