ТУИЛИ С КАКАО НА ЗЪРНАТА

ТУИЛИ С КАКАО НА ЗЪРНАТА

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

100 г глюкоза

50 г какао на зърна

250 г захар.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Изсипете глюкоза и захарта в тенджера; загрява се и гответе при температура 145 ° С. Добавете какао на зърна и разбъркайте.

Налейте върху силиконово килимче или върху пергаментна хартия. Оставете да се охлади, начупете на парчета, след това смелете много фино.

Полученият прах трябва да е много фин.

Тази операция може да се извърши предварително и прахът да се държи в херметически затворен съд.

След това се подготвят шаблони, които ще служат като матрица за плочките: има готови шаблони, но можете да си създадете, като изберете размери: вземете доста дебел картон или пластмаса; начертайте желаната форма (правоъгълник, триъгълник …). В случай че плочките, предназначени да бъдат валцовани с форма на пура или конус трябва да се предвиди точния шаблон предварително на лист хартия с размери , които съответстват точно. Изрежете желаната форма в пластмасата; изсипете праха през финна цедка над шаблоните. Прахът трябва да покрие изцяло вътрешността на издълбаното пространство. Отстранете внимателно картонената опаковка (или пластмасата) и печете в предварително загрятата пещ при 200 ° С.

Наблюдавайте цвета само за няколко минути.

Извадете от фурната, изчакайте охлаждането, преди да извадите плочките.

За валцовани какаови пурички:

Не чакайте плочките да се охладят, защото вече не могат да се обработват.

След като се охладят малко с помощта на шпатула ги отлепете и веднага ги завийте около цилиндър (оттук и важността на точният шаблон). Трябва да действате бързо, защото плочките бързо стават чупливи. Най-добре е да ги приготвя най-много по 2.

Тези какаови пурички могат да бъдат направени предварително и могат да бъдат държани за няколко дни в херметически затворена кутия, защитена от влага.

Съвет: планирайте повече от необходимо, защото може да бъдат счупени, особено ако имате намерение да ги гарнирате с пяна.