ПАРМЕЗАНОВИ МАСЛЕНКИ С ПРОЛЕТНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

ПАРМЕЗАНОВИ МАСЛЕНКИ С ПРОЛЕТНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

Това е просто ястие, което има за цел да запази всичко хубаво, на зеленчука без маскиране си вкус, консистенция и цвят. Всичко, което се използва е деликатен винегрет. Зеленчуците се разрязват всички по различни начини и поставени на много лек блат от маслено тесто с нотка на домат.

Порции: 8

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

 

ПАРМЕЗАНОВИ МАСЛЕНКИ

300 гр брашно

150 гр  масло, нарязани на кубчета

150 гр  сирене пармезан, настърган

2 яйца

 

ДОМАТИ КОНКАСЕ

800 гр  домати

зехтин

60 гр  лук, ситно нарязан

1 скилидка чесън

1 стрък мащерка

сол, черен пипер

2 босилек клончета, ситно настъргани

 

ПРОЛЕТНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

200 гр тиквичка

200 гр моркови

400 гр грах

8 бр зелени аспержи

100 гр ряпа

200 гр авокадо

200 гр къдрава салата или рукола

 

ВИНЕГРЕТ

300 мл зехтин

сок от 2 лимона

сол, черен пипер

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

ПАРМЕЗАНОВИ МАСЛЕНКИ: Загрейте фурната до 160 ° C. Използвайте миксер, за да смесите брашното и нарязаните на кубчета масло до трохиобразна консистенция. Добавете настъргания пармезан и яйцата и прехвърлете в хладилник, за да си почине. Разточете тестото на дебелина 0,5 см и изрежете кръгове от 11 см в диаметър. Печете тестото във фурната.

ДОМАТ КОНКАСЕ: Почистете доматите от кожата и семената и нарежете на малки кубчета доматите. Потопете доматите в зехтин със ситно нарязан лук и със скилидка чесън и мащерка. Добавете сол, черен пипер и варете закратко. Добавете настърган босилек.

ПРОЛЕТНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ: Нарежете тиквички на тънки ленти, морковите на ромбоиди и бланширайте. Разполовете аспержите и варете във вряща подсолена вода. Граха също бланширайте. Нарежете на тънко репички, и авокадото.

ВИНЕГРЕТ: Разбийте зехтин и лимонов сок и подправете със сол и пипер.

ПРЕЗЕНТИРАНЕ: Покрийте блата от маслено тесто с пармезан с домати конкасе, и поставете по една от всяко плато. Внимателно комбинирате винегрет, зеленчуци и листа зелена салата и покрийте блата от маслено тесто с Пармезан.