ЛЕТЕН ПУДИНГ

ЛЕТЕН ПУДИНГ

Летният пудинг е трептящо оцветен десерт, пълен със сочни плодове. Това е десерт който произлиза от класическата Шарлота.

Порции: 4

Време за приготвяне: 1 ден преди

Приготвяне време: 15 минути

 

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 х 7.5 cm индивидуални пудинг форми

 

ЛЕТЕН ПУДИНГ

желатин на листа  1 бр (2 г)

ягоди  200 гр

къпини   150грама

малини   150грама

боровинки   150грама

червено френско грозде   150грама

касис   100грама

захар   125грама

козунак  400 гр

 

ШАНТИЛИ КРЕМ С ПОРТОКАЛОВ АРОМАТ

сметана за разбиване (35%)  200 мл

1 ванилия боб (шушулка), нарязани надлъжно, семена изпразнени

портокал  200 гр

пудра захар  20 гр

 

УКРАСА

пудра захар

смесени летни плодове

мента клончета

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

SUMMER ПУДИНГ: Поставете желатиновото листо в купа със студена вода, докато омекне. Плодове варете със захарта в тенджера за около 10 минути, докато плодовете започнат да омекват. Прецедете сока в тенджера и резервни плодове. Загрейте сока. Стиснете желатинът за отстраняване на излишната вода, добавете в сока и разбъркайте, докато се разтвори, за около 5 минути. Нарязваме козунака по дължина на 1 см филийки. Разточете леко с точилка. Нарежете козунака в четири рингове 7 см и четири ринга с размери 5 см за върхове на формите, и четири правоъгълници с размери 5 см х 2,5 см, за да се подредят около страните (ще се използва всеки правоъгълник да се подредят около вътрешните стени на една форма). Потопете двете страни на козунака  в сока и поставете в основата и стените на формите. Смесете плодовете с останалия сок и попълнете центъра на матрицата. Поставете оставащите кръгове на козунака отгоре и натиснете надолу. Притеснете с  тава или пластинка отгоре и се оставя да се охлади за една нощ.

СЛЕДВАЩИЯ ДЕН

 

ШАНТИЛИ КРЕМ С ПОРТОКАЛОВ АРОМАТ: Смесете бита сметана, ванилия и портокал сок в изстудена купа, докато кремът започне да се втвърдява. Добавете захарта и продължава да се разбива. Монтирайте с пош с накрайник звезда и напълнете с оранжево-ароматизиран шантили крем. Съхранявайте в хладилник.

ПРЕЗЕНТАЦИЯ: Извадете пудинга от формата, като допрете нож около вътрешния кръг и обърнете върху плато за сервиране. Поръсете червено френско грозде с пудра захар. Украсете с горски плодове и мента