ТЪМЕН ШОКОЛАДОВ МУС

ТЪМЕН ШОКОЛАДОВ МУС

200 гр с добро качество тъмен шоколад, нарязан

2 яйца

2   желатинови листа  

300ml сгъстена сметана

Етап 1

Накиват се двата желатинови листата в студена вода в продължение на 5 минути.  Загрейте млякото в малка тенджера на среден огън, докато е топло. Изстискайте излишната вода от желатина и добавете листата към млякото, като се разбърква за да се разтвори.  Поставете бял шоколад в купа, залейте с топлото мляко и се разбърква, докато шоколада се разтопи.

Етап 2

Разбийте сметаната до получаване на меки върхове,  след това пребаветекъм бялата шоколадова смес.  Разделете   шоколадовят  мус на шест части по 300ml и оставете в  хладилник  в продължение на 2 часа  .

Етап 3

За тъмен шоколадов мус, поставете тъмен шоколад в купа топлоизолираща  над тенджера с леко варене на вода (не позволявайте купата да докосне водата). Оставя се да се стопи, след това отстранете от котлона и се разбърква, докато стане сместа гладка. Разбъркайте леко, след това добавете яйцата едно по едно, като се разбърква.

Етап 4

Накиват се две желатинови листа в студена вода в продължение на 5 минути. Затоплете 100ml от крема в малка тенджера на среден огън, докато се затопли. Изстискайте излишната вода от желатин, след това добавете листата към топлия крем, като се разбърква за да се разтвори. Разбъркайте сметаната в сместа от шоколад, докато се разствори.

Етап 5

Разбийте останалите 200ml на крем за меки върхове, след това внимателно прибавете на няколко  пъти към сместа с  шоколад. Долейте  тъмният шоколадов мус над  бял шоколадов мус и се оставя на хладно за около 4 часа, докато тъмната мус е настроен. Поръсете с  какао на прах,.