ТОРТЕЛИНИ С ИЗВАРА И ДОМАТЕН КРЕМ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ

За прясната паста:
9 жълтъка
1 цяло яйце
75 гр  грис
250 гр брашно 

За крема с патладжани:
200 гр патладжан
зехтин, сол и черен пипер

За доматен крем конфи:
250 гр домати 
5 гр пудра захар
10 листа босилек
сол, зехтин, портокалова кора, лимон и лайм
1 скилидка чесън

За крема от извара:
250 гр извара,
70 гр сметана

За ястието:
доматено конкасе с  листа босилек

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

За крема от патладжани: измийте и нарежете патладжните и ги овкусете с олио, сол и черен пипер, печете на 180°c за около 15 минути, след което ги пасирайте  с цялата кора,  за да придаде препечен вкус. След като се получи кремът, го претрийте през китайска цедка.

За прясна паста: изсипете брашната в планетарен миксер, добавете жълтъците и цялото яйце и след това задействайте миксера на минимална скорост с помощта на куката, когато тестото стане гладко и хомогенно го изпразваме отдолу, оставяйки го да почине за около 30 минути.  Разточваме тестото, нарязваме го с кръгла форма, след което прибавяме предварително приготвения крем от извара, затваряме наполовина, оформяйки полумесец и съединяваме 2-та връхчета.

За доматения крем конфи: измийте и нарежете чери доматите наполовина. Подреждаме ги в тава, подправяме с олио, сол, черен пипер, пудра захар, билки и цитрусови кори. Слагаме ги във фурната за 2 часа при 80°C, за да изсъхнат. След като са готови ги пасираме с миксер, като се получава хомогенен крем, претрива  се.

За крема от моцарела: нарежете моцарелата на ситно, добавете сметаната и разбийте в термомиксер на режим 60°С. След като моцарелата се разтопи, сложете я в сладкарски пош и оставете да стегне в хладилник.

Сервиране: намажете конфи доматения крем в кръгла бяла чиния, за да оформите „S“, след което сервирайте пастата, предварително сварени във вода и след това сотирайте в тиган с екстра върджин зехтин и вода. Поставяме с поша пюре от моцарела и допълваме ястието с домати конкасе, крема от патладжани и листата босилек.