ЯПОНСКИ ЧИЙЗКЕЙК

ЯПОНСКИ ЧИЙЗКЕЙК

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

сирене „Филаделфия“  – 200 гр

масло – 80 гр

пудра захар – 150 гр

яйце – 6 бр

царевично нишесте – 30 гр

брашно – 60 гр

мляко – 100 мл

лимонов сок – 20 мл

щипка сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Стъпка 1

Избираме 2 форми за печене на продукти. Едната с по-малък диаметър и високи стени. Другата  по-нисък и с по-голям диаметър. Високата форма би била свободна да влезе във втората и да има празнина между тях.

Загрейте фурната до 150 ° C, поставете я в ниска тава, напълнена с вряла вода, до 1/3. На дъното на високата форма поставете пергамент, намажете дъното и ръбовете с масло.

Смесва се брашното с нишесте. Отделете яйцата от жълтъците. Изстискайте лимоновия сок. Разбийте меко масло на стайна температура със сирене Филаделфия. Разбийте  белтъците със захар на прах в стабилна пяна.

На ниска скорост, разбийте с миксер сиренето и маслото до консистенцията на гъста сметана, продължавайки да добавяте мляко, яйчен жълтък един по един, лимонов сок и накрая смес от брашно и нишесте.

Постепенно с лъжица, добавете разбитите на сняг белтъци. Получава се много пухкаво тесто. Изсипете го в намазана форма и веднага поставете във фурната, във формата с вода.

Печете във водна баня за 50-60 минути. Фурната по време на печенето не може да се отворя! След като изтече времето, изключете и отворете вратата на фурната.

Когато се охлади малко, извадете я от фурната и охладете формата. Преди да сервирате, чийзкейкът трябва да се охлади много добре, като го поставите в хладилника в продължение на няколко часа.

Сервирайте със сирене Филаделфия и сладко от вишни.