СВИНСКО ФИЛЕ В КАФЕ С МАНГО И МАЛИНИ

СВИНСКО ФИЛЕ В КАФЕ С МАНГО И МАЛИНИ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ:

500 гр  свинско филе без мазнина

30 гр смляно кафе

30 гр  кафява тръстикова захар

10 мл необработено маслиново масло

100 гр  малини

8 гр  пудра захар

20 мл лимонов сок

300 гр узряло манго

10 гр нежни листа от прясна мента

сол / черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Почистете филето и премахнете мазнините. Овкусете месото със сол и черен пипер.

В тенджера изсипете кафе и захар, разбъркайте ги добре, след което панирайте филето в кафето, така че да прилепва равномерно.

Подгответе тава за печене, покривайки я с хартия за печене и мазнина. Поставете филето върху хартията и печете в предварително загрята фурна на 180 ° за 20 минути. Извадете от фурната и оставете да почива 10 мин. преди да продължите с рязането.

Обелете мангото, нарежете го на кубчета и го поставете в чашата на блендер, като добавите лимонов сок. Пасирайте дълго, за да получите хомогенно пюре, след това го прекарайте през сито.

Поставете малините в малка тенджера и гответе на слаб огън за около 3 мин., докато те освободят водата си. Извадете от огъня, добавете пудра захар и 1 чаена лъжичка лимонов сок и разбъркайте. Върнете съда на котлона за 2 мин., докато сместа започне да се уплътнява. Оставете да се охлади, след това прецедете през сито и прехвърлете в бутилка за сос.

Нарязаното месото на дебели резени положете върху лъжица пюре от манго. Добавете няколко капки сос от малина, свежи листа от мента, люспи сол и хрупкави хлябчета.