РИБНО РУЛО

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

Мерлуза филе 530 гр

Свинско месо от труп 70 гр

Кромид лук 55 гр

Краве масло 20 гр

Растително масло 20 гр

Яйца 50 гр

Бял хляб 70 гр

Прясно мляко 80 гр

Магданоз 10 гр

Лимон 10 гр

Сол 5 гр

Кашкавал 20 гр

Галета 10 гр

Яйца варени 50 гр

Моркови 50 гр

Целина 50 гр

Гарнитура 500 гр

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Размразените рибни филета се смилат в месомелачка заедно със свинското месо (свинските гърди). Каймата се посолява и се оставя да престои 1-2 часа в хладилник, след което се омесва със ситно нарязаните лук и магданоз, накиснати в прясното мляко и изстискан хляб, жълтъка от яйцето и лимоновия сок. Омесената кайма се разстила върху мокра кърпа, поръсва се с дребно нарязаните сварени моркови и целина и се увива на руло с помощта на кърпата. Рулото се притиска леко и се поставя в намазана с мазнина тава, намазва се с леко разбитите белтъци, поръсва се с галетата и настъргания кашкавал, полива се с разтопеното масло и се пече в умерена фурна. След изваждането му от фурната се нарязва на филии и се поднася с гарнитура – пържени картофи, задушени картофи, задушени зеленчуци и др., и салата според сезона.

3 Comments on РИБНО РУЛО

  1. Extremely awesome short page. When I browsed your blog I could feel myself getting smarter.

  2. Is there anything else I could read to learn more about this? You has interesting and solid content. My best friend told me they like your websites page. great read.

  3. I shared this on Tumblr. Old school LinkedIn pros would agree with you. I love articles like this one but I find myself spending hours simply browsing and reading.

Comments are closed.