ПАНИРАНЕ (ПАНАДА)

ПАНИРАНЕ (ПАНАДА)

Паниране чрез потапяне в брашно, яйца и галета. За да не пада галетата, продукта след последното му потапяне в нея се натиска леко.

Двойно паниране. Продуктът, който ще се пържи, се овалва последователно в брашно, в разбити яйца и в галета, а непосредствено преди пърженето – отново в разбити яйца.

Паниране в хлебни трохи и корнфлейкс, като и смлени ядки или семена.

Панировка „Патафри“ (брашно, яйца, бира (или прясно мляко), сол)

Японската панировка темпура – яйце, брашно, ледена вода, сол

Паниране с грис. Овалва се в брашно, след това се потопя в яйце, а след това на много тънка струйка се изсипва грис, докато се образува плътно покритие.

Панировка – са продукти, които се използват за обработка на повърхността преди печене или пържене хранителни продукти. .Панировката е необходимо да се запази богатството на продукта. За тази процедура се подсушава повърхността на месо, птици, риба или дори зеленчуци и плодове, спомага за образуването на апетитна кора и предпазва продукта от високата температура и усвояването на мазнините.

Най-често срещаният тип на панировка са сухи трохи хляб. Преведено от френски «ПАНЕР“ означава „панировка“. Галета са много популярни. Можете да се използват не само обичайните галета и ароматизирани, предназначени специално за панировка на месо или риба, с добавянето на подходящи подправки.

На второ място по популярност за панировка е брашното. Най-често се използва пшенично брашно.  В зависимост от типа на брашното което се използва, се променя вкуса и външния вид на крайния продукт. От голямо значение е и фактът на смилане на брашното което се използва. Например, панировка с грис осигурява по-гъста и хрупкава панировка от обичайното.

Царевично брашно е необходимо да се създаде апетитно златисто-жълта кора. Панировка с овесени ядки променя вкуса на продукта, дава ястие с пикантен вкус. Може за паниране на продукти да се използват счукани орехи – това е не само да обогатят аромата, но също така да направи храната по-хранителна. За ориенталски ястия се използва сусамова панировка. Пшеница, ориз или просо люспи, използвани като панировка, дават на ястието специален вкус и аромат. И накрая, натрошен картофен чипс или пуканки са подходящи и за панировка – ястия ще получат оригиналния вкус и богат аромат.

От един и същ продукт може да се приготвят пържени храни съвсем различни, ако се използват  различни видове панировка и подправките в тях са различни .

В други случаи, за да се панират продукти първоначално намокрени в разбитите яйца или яйца и млечни продукти. Най-често  яйцата , яйчен протеин коагулира при високи температури, и  се образува тънък филм, който предпазва от загуба на продуктите на сочност.

Трябва да се разбият яйцата, добавете към тях, в зависимост от рецептата сол, подправки, лимонов сок. С тази смес обилно намокрените продукти, след което се панират в галета, ядки, натрошени ядки и всякакви смеси за панировка. Понякога се използва само жълтъците или само белтъци, понякога сместа се разбива, а понякога бърка с млякото, сметаната  или растително масло – много опции.

Ако имате нужда от дебела кора вкусна панировка може да бъде двойна или дори тройна. Първо, продуктът се панира в брашно, след това в разбитото яйце, и едва след това внимателно в галета. Ако е необходимо, процедурата се повтаря.

Панирани продукти обикновено се пържат в големи количества мазнина. Могат да се пекат или пържат в сух тиган с незалепващо покритие, и макар че с този метод на готвене кората не е толкова апетитни, но значително намалява тяхната калоричност.

4 Comments on ПАНИРАНЕ (ПАНАДА)

  1. This really answered my problem. You should be thanked more often. So thank you!! I shared this on my website and 62 of my friends have already seen it! I will just say good! You deserve a hug right now.

  2. Incredible. Your creative potential seems limitless. Somehow you make time stop and fly at the same time. You have the best ideas. Facebook pros would really like your blogs.

  3. I just stumbled upon your website. The people you love are lucky to have you in their lives.

  4. Thank you for writing this great page. Can you tell me more about this? Thanks for sharing this interesting blogs with us. Any additional suggestions or hints?

Comments are closed.