FESENJAN – ИРАНСКА ЯХНИЯ ПИЛЕ С НАР И ОРЕХИ

FESENJAN – ИРАНСКА ЯХНИЯ ПИЛЕ С НАР И ОРЕХИ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ

700 гр пилешки гърди

200 гр лук

30 мл зехтин

50 гр орехи

бульон

100 гр нар

5 гр захар

2 гр лъжичка шафран

5 гр канела

3 гр смлян черен пипер

сол / пипер

брашно

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Препечените орехи се смилат.

Нарежете пилешките гърди и ги оваляйте в брашното. Изпържете ги в тиган с малко масло, извадете ги и ги оставете настрана.

Продължете с подготовката на нара, като извадите зърната от кората. Сложете сока в тенджера със захар и оставете да се редуцира на силен огън, докато се сгъсти като сироп.

Нарежете лука на тънки срезове и ги поставете да се изпържат в тиган с малко зехтин; добавете една чаена лъжичка захар и го оставете да карамелизира. Върнете пилето в тигана, разбърква се и се покрива с горещ бульон. Добавете подправките, сол и черен пипер. Нека се смесят и се добавят ядки и сиропа от нара и се готви за около половин час.

Междувременно се приготвя пилаф ориз: 50 грама ориз басмати, изчислен с 100 мл вода; Разтопете маслото в тенджера, която отива във фурната. Изплакнете ориза и разбъркайте с масло много добре. Покрийте с вряща подсолена вода, и с капак, поставете в гореща фурна при 180 ° С за около 18 минути.

Сервирайте яхнията, придружени с ориз пилаф и завършени с няколко ядки от орехи и нар семена.

2 Comments on FESENJAN – ИРАНСКА ЯХНИЯ ПИЛЕ С НАР И ОРЕХИ

  1. What’s up, just wanted to mention, I enjoyed this
    post. It was inspiring. Keep on posting!

  2. Εvery weekend i used to pay a quick visit tҺis web page, because i wish for еnjoyment, since this this sitе cⲟnations truly nice fuunny information toо.

Comments are closed.