ФИЛЕ ОТ ЛАВРАК С ПРОШУТО, АСПЕРЖИ, ИМПЕРАТОРСКИ ОРИЗ , И ШАФРАНОВ СОС

ФИЛЕ ОТ ЛАВРАК С ПРОШУТО, АСПЕРЖИ, ИМПЕРАТОРСКИ ОРИЗ , И  ШАФРАНОВ СОС

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

150 гр филе от лаврак

сол, черен пипер, лимонов сок

бяло вино, зехтин

20 гр сирене Филаделфия

 

100 гр черен ориз

20 гр масло

сол, черен пипер

20 гр сушени домати

20 гр синьо сирене

 

200 гр аспержи

1 бр кралска скарида

зехтин, масло

 

3 гр шафран

25 гр масло

30 мл бяло вино

20 мл сметана

сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Черния ориз се измива добре , залива се с вода 1:2 , сол , масло и се задушава в загрята фурна на 200 С за 20 мин. Към него се прибавя синьо сирене и сушени домати.

Рибата се разделя по дължина с опашката и се почиства от костите. посолява леко и се поръсва с черен пипер и лимонов сок. Филетата се покриват със сирене Филаделфия . Завива се на руладина която в долния край се завива с парче прошуто. Рибата се пече с малко зехтин, бяло вино и бульон в загрята на 200 С фурна за 15 мин.

Аспержите се почистват и сотират в масло и зехтин за 3 мин.

За Императорския ориз: Черния ориз се измива добре , залива се с вода 1:2 , сол , масло и се задушава в загрята фурна на 200 С за 20 мин.

Сотираните аспержи се позиционират в рулото от филето.

За шафрановия сос: Загрейте маслото в тиган, докато то се запени. Добавете шафрана. Оставете за кратко да заври, добавете бяло вино и накрая сметаната. Оставете да къкри за около 15 минути. Овкусете с бял пипер и сол.

Оформете отделните компоненти в плато. В ринг се поставя императорския ориз. Върху него се поставя руладината лаврак и аспержите. Отстрани се поставя сотирана кралска скарида и шафранов сос.