АГНЕШКО В ТЕСТО С ПИПЕРКИ И ПРОЛЕТНИ КАРТОФКИ

АГНЕШКО В ТЕСТО С ПИПЕРКИ И ПРОЛЕТНИ КАРТОФКИ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ:

600 грама агнешки котлети обезкостени

30 мл зехтин

600 гр тесто за пици

30 гр брашно

1 бр яйце

400 гр домати

300 гр червена и жълта пиперка

100  гр лук

1 скилидка чесън

сол

пипер

400 гр пролетни картофки

хартия за печене

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Почистете агнешкото месо. В горещо масло се запечатва от всички страни. Прехвърлете в тава и налейте 100 мл вода и се пече в предварително загрята фурна на 180 ° С 50 мин. Поръсвайте от време на време с малко сос от печено и се налива ако е необходимо малко вода. Извадете печеното от фурната и оставете да се охлади за кратко на решетка. Увеличете температурата фурна до 220 ° C.

Тесто за пица разточете върху плот с  брашно на тънък слой и изрежете ако желаете някои великденски мотиви. Изпеченото месо го подсушете, поставете го централно върху тестото и завийте на руло. Поставете на дъното на облицована с хартия за тава. С разбито яйце се намазва тестото. Пече се в гореща фурна за около 15 мин. Пече се докато стане хрупкаво. След това извадете и оставете да престои около 10 минути ..

Нарежете доматите на едро. Обелете и нарежете лука и чесъна. Всички съставки задушете в  горещо масло за 2 минути. Изсипете доматен сос и оставете да заври отново. Добавете малко сос от печено ако е необходимо, и пиперки оставете да къкри и овкусете. Сервирайте сос върху резени печено. Сервира се със пържени бейби картофки.

1 Comment on АГНЕШКО В ТЕСТО С ПИПЕРКИ И ПРОЛЕТНИ КАРТОФКИ

  1. Major thanks for the article post.Really thank you! Awesome.

Comments are closed.