ШОКОЛАДОВИ ТРЮФЕЛИ С КОКОС И ЛОКУМ

ШОКОЛАДОВИ ТРЮФЕЛИ С КОКОС И ЛОКУМ

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

50 гр кокосови стърготини

300 гр добро качество тъмен шоколад, едро нарязан

125 мл сладкарска сметана

2 55 гр локум, ситно нарязан

250 гр бял шоколад

20 мл сироп от боровинки

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Поставете кокоса в малък тиган на среден огън. Загрейте, като се разбърква, в продължение на 3 минути или докато кокоса е златисто кафяв  и ароматен.

Поставете шоколада и сметаната в тенджера на водна баня (уверете се, че купата не докосва водата). Използвайте метална лъжица и от време на време се разбърква, докато шоколадът се стопи и сместа стане гладка. Изважда се от водната баня. Разбърква се с кокосовите стърготини и локума. Покрийте с фолио и поставете в хладилника в продължение на 6 часа или докато достатъчно се втвърди.

Използвайте чаена лъжичка, за да оформите трюфели от шоколадовата смес като използвате ръцете си. Поставете върху облицована тава. Повторете с останалата шоколадова смес. Поставете във фризера за 60 минути.

Поставете белият шоколада на водна баня да се разтопи  (уверете се, че купата не докосва водата). Използвайте метална лъжица внимателно се разбърква в продължение на 5 минути или докато шоколадът се стопи и сместа е гладка. Добавете боровинковия сироп и разбъркайте добре.

Използвайте 2 вилици като потапяте всеки трюфел в разтопеният шоколада. Извадете трюфелите, подслушете ги. Използвайте малка шпатула внимателно, за да плъзнете трюфела върху облицована тавата. Повторете с останалите трюфели. Оставете покритите трюфелите настрана при стайна температура в продължение на 5-10 минути.