ЛЕШНИКОВА ШОКОЛАДОВА МИНИ ТОРТА С БОРОВИНКИ

ЛЕШНИКОВА ШОКОЛАДОВА МИНИ ТОРТА С БОРОВИНКИ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

100 гр черен шоколад, нарязан

100 гр масло

20 мл гореща вода

20 гр какао на прах

2 яйца, разделени

140 гр  пудра захар, плюс 2 супени лъжици допълнително

95 гр лешник

10 гр брашно

200 гр боровинки

200 гр сметана

листа от мента за украса

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Загрейте фурната до 180 ° С. Намажете с мазнина шест форми за мъфини.

Поставете шоколад, масло, вода и какао на прах в купа над тенджера половината напълнена за варене с вода. Затопля се , като се разбърква, за 2-3 минути или докато шоколада и маслото се стопи и се получи смес е гладка консистенцип. Отстранете от огъня. Разбърква се с яйчни жълтъци, захар, брашно и лешник.

Използвайте електрически миксер за да разбъркате белтъка в чиста, суха купа, докато стане на сняг. Внимателно добавете една трета от белтъците в сместа от шоколад, за да се отпусне. Внимателно прибавете и  останалият яйчен белтък. Разпределете тази смес равномерно в подготвените форми .

Пече се в предварително загрята фурна за 20 минути или докато шиш вмъкнат в центръра ще излезе чист. Извадете от фурната и оставете настрана за 5 минути преди да се обърне върху решетка, за да се охлади.

Смесете половината от боровинките и добавете захарта в малка тенджера на слаб огън. Гответе, като се разбърква, в продължение на 5 минути или докато захарта се разтвори и боровинките освободят своите сокове. Отстранете от огъня и оставете настрана да изстине. Добавете останалите боровинки и оставете в хладилника, за да се охладят.

Поставете шоколадовите торти върху плато. Сервирайте топли или при стайна температура със сметана, боровинки и листа от мента