ФАРШИРОВАНИ ЯЙЦА ВЪРХУ КАНАПЕ ОТ МОРКОВИ СЪС СОС АЙОЛИ

ФАРШИРОВАНИ ЯЙЦА ВЪРХУ КАНАПЕ ОТ МОРКОВИ СЪС СОС АЙОЛИ

 

ЗА 3 ДУШИ, ПОРЦИИ:

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

 

3 бр яйца

500 гр моркова

200 гр портокал

100 гр розов грейфрут

50 гр пушена сьомга

60 гр сос айоли (или майонеза  с портокалов сок и коняк)

сол

черен пипер

лимон

30 мл зехтин

5  гр пудра захар

копър

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

 

Сварете яйцата от 8 до 10 минути в зависимост от размера, в подсолена вода и малко оцет. Погрижете се да ги преобръщате често в началото на готвенето. Това ще центрира жълтъка. Когато фаршировате яйца, те ще имат един и същ яйчен белтък. След това поставете яйцата в студена вода.

 

Настържете морковите. Настържете портокала кора с ренде и смесете с морковите. Добавете сол и черен пипер, добавете малко пудра захар (която ще се противопостави на горчивината на портокалова кора), сок от половин лимон, зехтин и разбъркайте добре. Подредете моркови в долната част на ринг. Те ще бъдат използвани, за канапе на фаршированите яйца.

 

Разрежете яйцата  наполовина. Извадете жълтъците и ги намачкайте с вилица. Накълцайте пушената сьомга в малка електрическа мелница (не прекалено фин). Смесете вълтъка, сьомгата, майонезата, сол и черен пипер леко. Напълнете белтъците с тази плънка, и поставете върху морковите.

 

 

 

Можете да украсите по ваш вкус с филетиран грейфрут, или с дресинг от копър, зехтин и лимонов сок и полейте със сос айоли.