КАРТОФЕНИ ПАЛАЧИНКИ С РИКОТА ,ПУШЕНА СЬОМГА И АСПЕРЖИ

КАРТОФЕНИ ПАЛАЧИНКИ С РИКОТА ,ПУШЕНА СЬОМГА И АСПЕРЖИ

 

Съставки за 6 порции

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

400 гр картофи

20 гр брашно

50 гр пресен лук

30 гр магданоз

1 бр яйце

1 щипка сол

1 щипка черен пипер

125 мл зехтин

250 гр рикота

10 мл сос от хрян

250 гр пушена сьомга

12 бр аспержи (зелени)

по избор копър (за гарнитура)

по избор лимони (резени, за гарнитура)

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

За картофени палачинки с рикота, сьомга и аспержи, първо измийте зелени аспержи, обелват се с въртеливо движение надолу(ако е необходимо, отстранете дървесни парчета). Сложете голяма тенджера с подсолена вода и оставете да заври. Бланширайте аспержите за около 4 до 5 минути, извадете и подсушете.

 

Обелете картофите, грубо настържете , посушете и сложете в голяма  купа. Измийте магданоза и лука, нарежете на малки парченца и ги добавете към картофите. Добавете и брашното и яйцето и разбъркайте всички съставки.

Загрейте малко зехтин в тиган с незалепващо покритие. С една супена лъжица загребете от тестото, добавете в тигана и изравнете. Гответе в горещото олио до златисто кафяво от двете страни за около 2 до 3 минути. След това сложете върху хартиени кърпи, така че мазнината  да се оттече.

 

Пригответе крем от хрян и рикота в купа и се разбърква, докато стане гладка смес. Измийте магданоза, нарежете на ситно и се разбърква в крема.

 

Поставете изцедени картофени палачинки в плато и върху всяка шприцовайте ​​от хрян със сметана. Нарежете пушена сьомга в продълговати филийки и поставете над крема. И накрая, с зелени аспержи гарнирайте.