СЛАДКИШ С МАСКАРПОНЕ, МАНГО И МАЛИНОВ СОС

СЛАДКИШ С МАСКАРПОНЕ, МАНГО И МАЛИНОВ СОС

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

 

500 гр сирене маскарпоне

600 мл сладкарска сметана

50 гр пудра захар

2 жълтъка

1  бр ванилия шушулка, семената се остъргват

125 мл  Бейлис

200 гр портокал изцеден

300 гр бишкоти Савояр

600 гр манго,  нарязано на 1 сантиметър дебелина

 

Малинов сос

55 грама пудра захар

250 гр пресни или замразени малини

сок от 1 лимон

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

 

Поставете основата на 22 cm форма за торта с хартия за печене.

 

Разбийте маскарпонето, разбитата сметана, пудра захар и ванилия семена в купата и с електрически миксер и разбийте на висока скорост, докато добре се хомогенизира.

 

Комбинирайте Бейлиса и портокаловият сок в отделна купа. Потопете половината бишкоти в сместа и подредете слой на дъното на формата за торта. Напълнете с една трета от сместа с маскарпоне, и отгоре с една трета от резени манго. Повторете процеса, запазвайки останалите манго филийки да украса. Покрийте тортата и охладете в продължение на 2 часа.

 

За соса от малина, поставете захарта и 2 супени лъжици вода в малка тенджера на средна температура, като се разбърква, за да се разтвори захарта. Загрейте леко, след това се добавят плодове и лимонов сок. Разбийте в кухненски робот, докато соса стане гладък, а след това прецедете през сито. Можете да съхранявате соса, покрит, в хладилника за 3-4 дни.

 

Внимателно извадете стените и дъното на тортената торта и прехвърлете на поднос. Украсете с къдрици от запазеното манго, а след това нарежете и сервирайте с малинов сос.