ПРАСКОВЕНА ПАНАКОТА С МАЛИНОВ СОС

ПРАСКОВЕНА ПАНАКОТА С МАЛИНОВ СОС

Продукти за 8 души:

 

За замразени праскови:

200 гр праскови

40 мл вода

110 гр захар

10 гр желатин

 

За Пана кота:

150  мл пълномасленото мляко

300 мл мляко

30 гр желатин

1 ванилия шушулка

80 гр захар

 

За декорация:

100 мл сос от малини (малини и захар)

50 гр малини

50 гр боровинки

листа от мента

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Получаване на замразени праскови:

Направете сироп с вода и захар. Нарежете прасковите, извадете сърцевина и варете в продължение на 3 минути в кипящият захарен сироп и се добавя желатина накиснат в студена вода. Нарежете прасковите на кубчета и оставете да се охладят

 

Подгответе Пана котата:

Накиснете желатина в студена вода.

В тенджера затоплете млякото и сметана. Разделете ванилия шушулка на две по дължина и остържете семената с нож (оставете малко  за декорация), сложете ги в тенджерата. Оставете да къкри всичко на котлона и добавете желатина. Филтрирайте над купа и оставете да се охлади, като от време на време се разбърква, за да се предотврати образуването на коричка. Когато започне да се сгъстява прибавете желираните замразени праскови. Разпределете във формите и замразете 3-4 часа минимум, докато Пана кота желира.

Направи малинов сос чрез смесване малини с малко захар (за да се адаптира в съответствие с киселинността на малините). Прецедете през цедка или тензух.

 

ПРЕЗЕНТАЦИЯ:

Обърнете Пана котата в плато и украсете като редувате сос малини и сос ванилия. Надърпайте с дървен шиш и аранжирайте с малини и боровинки.