ТИРАМИСУ С ШОКОЛАДОВО РУЛО

ТИРАМИСУ

 

Защо, може да попитам, имаме нужда от още една рецепта за тирамису? Сега толкова често се приготвя. Аз, просто ще го поставя в коктейлна чаша и с помощта на набързо безмаслен гъба.

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за пандишпаново руло

3 яйца

75 гр пудра захар

75 брашно, пресято с ½ ч.л. бакпулвер

200 гр течен шоколад

 

за крем от маскарпоне

600 гр сметана

60 гр пудра захар

600 гр   сирене маскарпоне, при стайна температура

екстракт 1 ч.л. ванилия

 

325ml силно еспресо, при стайна температура

50 мл Марсала, Мадейра или сладко шери

75 гр   тъмен шоколад, минимум 70% какао, настърган

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Загрейте фурната до 180 ° С. Подгответе с мазнина и хартия за печене 18x25cm тава.

За пандишпановият блат, разбийте белтъците в купа, докато станат на сняг. В друга купа разбийте заедно жълтъците и захарта с миксер до бледо кремаво. Добавя се малко от яйчният белтък за разхлабване на сместа, а след това прибавете една трета от брашното, а след това една трета от яйчен белтък.

Повторете, докато всичкото брашно и яйчен белтък се включи, разстелете внимателно, за да се запази толкова въздух, колкото е възможно в белтъците. Изсипете в подготвената тава и се пече в продължение на 25 минути, или докато се увеличили и леко покафенене . Оставя се да се охлади, след което се изважда от тавата.

За да се направи крем от маскарпоне. Разбийте сметаната с захар и добавете сирене маскарпоне и ванилия . Разбивайте , докато сместа стане гладка.

Съберете 8 коктейлни или чаши за кафе и сложете една супена лъжица от маскарпоне крема във всяка.

Нарежете покритият с течен шоколад и навит блат на 16 парчета . Смесете еспресото и Марсала вземе 8 парчета   и натопете в еспресо микс и сложи по един във всяка чаша. Добавете маскарпоне смес и след това се добавя вторите парчета руло. Завършете със слой  крем от маскарпоне. После се покрива с фолио.

Покрийте и се съхранява в хладилник в продължение на минимум 6 часа, но за предпочитане през нощта. Поръсете с настърган шоколад или обилно с какао точно преди сервиране.