СИРЕНЕ И АНШОА СОЛЕТИ

СИРЕНЕ И АНШОА СЛАМКИ

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

375 гр бутер тесто

55 гр безсолно масло, разтопено

10 бр аншоа, изцедени и нарязани на половина по дължина

20 гр прясно нарязан магданоз

55 гр прясно настърган пармезан

20 гр доматено пюре

1 жълтък разбит с 1 супена лъжица вода

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Загрейте фурната до 210 ° С.

Поставете тестото върху набрашнена работна повърхност и разточете леко да се създаде квадрат. Използвайте голям остър нож отрежете краищата на тестото, така че сламките са готви.

Намажете тестото леко с разтопеното масло и след това изрежете тестото на две.

На първата половина, подредете аншоата по дължина на тестото след това поръсете ситно нарязан магданоз и една четвърт от настърганият пармезан. Разстелете върху другото парче тесто доматеното пюре и се поръсва с една четвърт от настърган пармезан.

Сгънете долната половина на всяко парче над горната половина и леко натиснете надолу. Намажете тестото с разбитото яйце и поръсете с останалия пармезан.

С голям остър нож изрежете тестото, по дължина, в 1 см ленти. Задръжте краищата между пръстите си и внимателно завъртете лентите в противоположни посоки. Поставете усуканите ленти върху леко смазани тави, разстоянието между тях да е на равни интервали. Поставете във фурната и печете в продължение на 10 -12 минути или докато хване коричка и е златиста.

Извадете сламките със сирене от фурната и оставете да се охладят в продължение на пет минути, за да се втвърдят. Използвайте нож внимателно да  прехвърлите сламките сирене в чиния за сервиране.