ВЕГЕТАРИАНСКА ЛАЗАНЯ

ВЕГЕТАРИАНСКА ЛАЗАНЯ

ПОРЦИИ 6

НЕОБХОДИМИ ПРУДУКТИ

 

200 гр патладжан, тънко нарязан

400 гр тиква, тънко нарязана

400 гр тиквички, тънко нарязани

100 мл зехтин

10 гр морска сол

черен пипер

200 гр гъби, нарязани

30 гр  магданоз и босилек, грубо нарязан

1 скилидка чесън

морска сол

10 мл зехтин

200 гр лазаня листове от лимец

180 грама   твърдо тофу, тънко нарязано

 

Наполи сос

30 мл зехтин

100 гр лук, нарязан на кубчета

2 скилидки чесън, смачкани

800 гр консерва смачкани домати

10 гр доматено пюре

10 гр морска сол

5 гр пипер

1 дафинов лист

 

Рикота сос

400 гр рикота

200 мл соево мляко

100 гр песто

 

Единственият реален проблем при традиционната лазаня е, че по традиция тя съдържа пшеница, млечни продукти, кашкавал и червено месо, което не е непременно добро за вас. След като опитате тази рецепта, ще бъде впечатлени от по-здравословна версия на класическото ястие.

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

За да се направи Наполи сос, сложи маслото в тенджера и затопли. После добавете лук и чесън и внимателно задушете за една минута или две. Добавете доматите, доматено пюре, сол и черен пипер и дафинов лист. Гответе в продължение на най-малко 15 минути и до 30 минути максимум.

 

За да направите соса рикота, смесете рикота и млякото заедно. Тя трябва да изглежда кремообразна . Добавете малко вода, ако   е прекалено гъста, така че да е с консистенция на крем.

 

Покрийте всички зеленчуци с чесъна и маслото. Поставете в тава и печете за около 20 до 30 минути на 180 ° C. Можете да ги гриловате, ако предпочитате.

 

Нанесете малко Наполи сос на дъното на правоъгълна тава 20 х 30 см за лазаня ястие, след което подредете тестените листа, покриващи цялата тава. Сложете достатъчно наполи сос до покриване на листовете. Добави слой от патладжан и се поръсва с пресни билки. На следващо място, направете слоя от тиква, рикота сос и малко черен пипер. Продължете с кори, последвани от един слой  тофу, Наполи сос и лазаня листове отново. Добави ред гъби, билки и рикота сос, и черен пипер. На следващият ред  още един пласт лазаня листове, Наполи сос и тиквички. Завършете с пластове от паста и Наполи сос, а след това соса рикота и малко черен пипер.

 

Печете при 180 ° C за около 40 минути или докато лазаня листове са меки -тест чрез пробиване с нож.