ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ

ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ

Това шоколадово сърце е рецепта която  можете да опитате това вкусно-изкушаващо удоволствие точно по време  за Свети Валентин.

 

Порции: 8-10

Време за приготвяне: 1 час 30 минути

Време за готвене: 40 минути

Хладилна време: 50 минути

Общо време: 3 часа

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

ШОКОЛАДОВА ТОРТА

140 гр  масло

225 гр черен шоколад, нарязан

4 яйчни жълтъци

150 гр  захар

4 белтъка

50 гр  брашно, пресято

 

ГАНАШ

250 гр черен шоколад

250 мл сметана за разбиване

 

УКРАСА

Малини, ягоди, къпини, боровинки

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Загрейте фурната до 180ºC. Поръсете с масло и брашно ринг за торта с форма на сърце.

ШОКОЛАДОВА ТОРТА: Разтопете шоколада и безсолно масло над водна баня; разбърква се до гладка консистенция. Разбийте жълтъците и 75 г от захарта, докато те побелеят. В отделна купа, разбиваме белтъците, постепенно добавяне останалата захар, докато те станат гладки, лъскави. Прибавете пресятото брашно в сместа с жълтъците със захар и се разбиват с разтопената смес от шоколад и масло. Смесете 1/3 от белтъците в сместа с шоколада; Внимателно прибавете в останалате две отделни партиди. Тестото почива за 5 минути, преди да се налее в предварително приготвена форма за торта. Пече се в продължение на 40 минути. Съхранява се в хладилник в продължение на 20 минути.

ГАНАШ: Нарежете шоколада и го поставете в купа. Загрейте сметаната в малка тенджера, докато заври и изсипете върху шоколада; разбърква се до гладка консистенция. Оставете креме настрана за около 10 минути при стайна температура, докато леко се втвърди. Разстелете крема равномерно върху цялата повърхност на тортата; Съхранява се в хладилник за 30 минути. Украсете с плодове.