ВАНИЛИЯ ПАНАКОТА С БОСИЛЕК И ЦИТРУСОВИ ПЛОДОВЕ

ВАНИЛИЯ ПАНАКОТА С БОСИЛЕК И ЦИТРУСОВИ ПЛОДОВЕ

Това е лека панакота с комбинация от мляко и сметана. Инфузията на ванилията, и кардамон в панакота ожени с цитрусови плодове босилек и създаването на опростена ароматен, и свеж десерт.

Порции: 6

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

 

ЦИТРУСОВО ЖЕЛЕ

сок от цитрусови плодове (съчетание на портокал, лимон и грейпфрут на вкус)  150 мл

захар  50 гр

желатин на листа 2 гр

 

ВАНИЛИЯ ПАНАКОТА

желатинови листа  8 гр

прясно мляко  500 мл

сметана за разбиване  100 мл

захар  35 гр

3 ванилови зърна (шушулки), нарязани надлъжно, семена изпразнени

2 кардамон шушулки, счупени да пусне семената

БОСИЛКОВИ ЦИТРУСОВИ ПЛОДОВЕ

Кумкуат  100 гр

Портокал  100 гр

Грейпфрут  100 гр

босилек 6 листа

захар  100 гр

вода  50 мл

 

УКРАСА

листа босилек

 

Забележка: 6 бр х индивидуално 8 cm десертни шоли

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

ЦИТРУСОВО ЖЕЛЕ: В тиган поставете смесения сок от цитрусови плодове, за да заври. Добави захар и разбъркай, докато се разтвори и после отстрани от огъня. Поставете желатин листото в купа на студена вода, докато омекне, около 5 минути. Махни от водата и стиснете за да отстраните излишната вода. Добави в горещият плодов сок и се разбърква, докато се разтвори.

ВАНИЛИЯ ПАНАКОТА: Накиснете желатинови листа в купа студена вода, докато омекне, около 5 мин. Премахнете   желатиновите листа  от водата и стиснете за да отстраните излишната вода. В тенджера, загрейте мляко, крем, захар, ванилия и кардамон. Махнете от огъня и добавете омекналият желатин, като се разбърква, докато се разтвори. Оставете непокрита тендверата  в продължение на 20 минути. Прецедете през фино сито   в купа и поставете над купа с лед. Разбърква се редовно, докато изстине, и започне да се сгъстява. Изсипете в шолите, съдържащи цитрусово желееле е поставил. Замразете около 1 час.

БОСИЛКОВИ ЦИТРУСОВИ ПЛОДОВЕ: Постави кумкуат в тиган с достатъчно вода, за да го покрие. Варете, докато омекне, около 5 минути и след това се изсушава. Обелете и филетирайте грейпфрут. Запазете всички плодови сокове в купата. Претрийте листа от босилек, за да освободят своите аромати и добавете към плода. Добави захарта, водата и запазените плодови сокове и загрейте в тенджера. Намалете топлината докато захарта се разтваря. Изсипете върху плодовете и оставете да се маринова, докато напълно се охлади.

ПРЕЗЕНТАЦИЯ: Когато панакота е готова, използвайки пръстите леко разхлабете от формата, потопете шолата във вряща вода за 10 секунди и обърнете върху чиния за сервиране. Отстранете и изхвърлете разкъсани листа босилек. Украсете цитрусови плодове по панакотата и украсете с листенца пресен босилек.