ХРАНИ КОИТО ХРАНЯТ РАКА

С какво раковите клетки се хранят? Този въпрос си задават редица учени, доктори и пациенти. Ако решим този въпрос, то бичът на нашето време ще бъде превъзмогнат, убедени са от Асоциация Здравна Алтернатива (АЗА). Ето какви правила са установили в клиниката Джин Хопкинс.  По наши проучвания те освен за борба и профилактика с онкологичните заболявания хранителният режим може да помогне при 80% от диагнозите, познати на човека.

1. Захарта е основната храна на раковите клетки. Спирането на захарта, се прекъсва най-важният път за захранването на раковите клетки.

Забележка : Заместители на захар като NutraSweet , Equal, и т.н. на основа на аспартам, също са вредни . Най-добрият естествен заместител би бил мед или меласа, но само в много малки количества. Готварската сол има химически добавки, които и придават бял цвят. Най-добрата алтернатива е морската сол.

2. Млякото кара организма да произвежда слуз , особено в стомашно-чревния тракт. Ракът се храни със слуз. Спирайки млякото вие обричате раковите клетки на глад. Тук правим важното уточнение, че правилото важи само за прясното мляко и то след определена възраст.

3. Раковите клетки се развиват в кисела среда. Месната диета е кисела и е най-добре просто да се яде риба и малко пилешко, вместо говеждо или свинско месо. Месото съдържа антибиотици, хормони на растежа и паразити, което е много вредно , особено за хора с рак.

4. Диета, състояща се от 80% пресни зеленчуци и сокове, пълнозърнести храни, семена , ядки и малко плодове помагат на организма да създаде алкална среда. Приблизително 20 % от храната може да бъде приготвена, включително бобови. Пресните зеленчукови сокове, предоставят ензими на тялото, които лесно се абсорбират и стигат до клетъчно ниво само за 15 минути, това подхранва и засилва растежа на здравите клетки.

За да се получат живи ензими, необходими за изграждане на здрави клетки, трябва да се пие пресен сок от зеленчуци (повечето зеленчуци, включително бобови кълнове) и да се ядат някои сурови зеленчуци два или три пъти на ден. Ензимите се разграждат при 40 градуса С.