ШОКОЛАДОВИ ТРЮФЕЛИ С ШАМ ФАСТЪК

ШОКОЛАДОВИ ТРЮФЕЛИ С ШАМ ФАСТЪК
180 гр суров шам фъстък, почистен
10 гр масло, разтопено
5 гр пудра стевия
Поставете шам фъстъка в блендер с висока скорост. Пасирайте докато шамфъстъците придобият брашнеста консистенция. Добавете маслото и стевията. Блендирайте, докато всички съставки са гладки. Излива се сместа, в малка купа и се замразява за около 20 минути, докато се прави покритието от шоколад. С помощта на чаена лъжичка изстържете количество пълнеж с размер на орех. Разточете плънката на малка топка в ръцете си, и поставете върху пергамента. Повторете процеса, за да направи 9 трюфели. Замразете трюфели за повече от пет минути.
Шоколадово покритие
225 грама тъмен шоколад, нарязан или натрошени
10 гр кокосово масло, разтопено
5 гр пудра стевия
Поставете тенджера на слаб огън. Внимателно се затопли маслото, изключете топлината , добавете нарязания на ситно шоколад и бавно го оставете да се стопи. Тази смес се разбърква от време на време, за да се предотврати изгарянето. Когато шоколадът е станал копринен, разбърква се стевията, след това отстранете от котлона. Оставете да изстине. Разбърква се за кратко, преди поставяне на шам топките в шоколада. Потопете всяка шам-фъстък топка в шоколада, след това се поставя обратно върху пергаментова хартия. Повторете този процес за останалите трюфелите. Замразете трюфелите още 10 минути.
Шам Ситен дъжд
Запазете ч.л. шам-фъстък. Поставя в малка тенджера с лъжичка кокосово масло. Разтопете двете заедно. Оставете настрана да изстине. Когато трюфелите шам са покрити с шоколад пръсете разтопенота течността над трюфелите и се замразява отново. Сервирайте тези трюфели студени, за предпочитане от фризера.