НАПОЛЕОН

НАПОЛЕОН
2 листа бутер тесто
100 гр черен шоколад
125 мл гъста сметана, бита
20 гр бял шоколад, разтопен, охладен
За крема
6 яйчни жълтъци
40 гр брашно, пресято
125 гр пудра захар
500 мл мляко
1 ванилия шушулка

Етап 1
Поставете буер тестото върху покрита с хартия за печене тава, набодете с вилица след това се съхранява в хладилник за 1 час.
Етап 2
За да направите крем, поставете яйчни жълтъци, брашно и 2 супени лъжици захар в купа и разбивайте докато побелее. Комбинирайте мляко, останалата захар и шушулка ванилия в тенджера и оставете да заври на средна температура. Прецедете сместа и изхвърлете ванилията. Варете на слаб огън, като се разбърква в продължение на 2-3 минути или докато се сгъсти, след това се охлажда.
Етап 3
Загрейте фурната до 190 ° C. Печете сладкиша за 10 минути, след което поставете лист хартия за печене на върха на сладкиша и върнете във фурната за 10 минути. Извадете хартията и печете още 5 минути, след което се оставя да изстине.
Етап 4
Поставете тъмен шоколад в топлоизолираща купа над тенджера на варене във вода (не позволявайте на купата да докосне водата). След като шоколадът се разтопи, се разбърква, докато стане гладък . Изчакайте да изстине напълно.
Етап 5
Комбинирайте сметана и крема. Поставете неглазиран сладкиши половина на поднос и се залива с половината от крема. Нагоре с друго парче неглазиран сладкиши и останалата част от крема. Нагоре покрийте с разтоенят тъмен шоколад. Поставете бял шоколад в микровълнова за кратко и разстелете. Използвайте шиш, за да плъзнете редовете. Поставете в хладилника за 30 минути преди сервиране.