ХЕРИНГА ПОД ШУБА

осолена херинга – 1000 гр, .
лук – 200 гр,
моркови – 200 гр,.
картофи – 300 гр,.
ябълка – 200 гр ,
яйца – 10 бр,.
цвекло – 200 гр, .
майонеза- 400 гр

Салата “ Сельодка под шуба “ – една от най-популярните и любими салати сред руското население ! Тя е незаменима за Коледа, празничната трапеза , заедно с “ Оливие „, “ салата“ и т.н.
Първоначално , вие трябва да се подготвят така нареченото  “ палто “ . За да направите това, вземете зеленчуците , измива се и ги варете във вряща вода. Варени яйца също , охлаждаме под студена вода и се почистват от черупката . Всички тези продукти се настъргват  на средно ренде, но не се смесват , защото салата на пластове , всеки слой трябва да следва всяка друга ,. Лукът трябва да бъде прекалено ситно .
Следващата стъпка – почистване на херинга. Това е най- труден процес, който изисква търпение и внимание . Херинга се поставя върху дъска за рязане , отрежете главата и опашката , а след това внимателно отстранете вътрешността и да се отстранят люспите . Цялата трудност се състои в отнемане на малки кости .  Висш пилотаж се счита почистване на всяко парче риба .
Пречистените филетата, нарязани на тънки филийки и се поставят в купа за салата . Това е първият слой от херинга . Вторият слой – лук. Лук и херинга .Какво Пследва,  най-дебелия слой – картофи,  следва майонеза, всички напоени . подредени слоеве – моркови , яйца , ябълка.

И , разбира се, най-важният компонент на “ обвивката “ – цвекло , поставено на върха. Сега всичко,  трябва да бъде покрита с майонеза . Можете да украсите с настърган яйчен жълтък .