СЬОМГА НА ПАРА СЪС СОТИРАНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

Сьомга на пара със сотирани зеленчуци фен шуй стил
/филе от сьомга мариновано в зехтин, лимонов сок, копър и салвия приготвено на пара върху канапе от сотирани с копър зеленчуци и портокалов сос/

Необходими продукти:

филе сьомга 250 гр

зехтин 200 гр
лимон 200 гр
копър 30 гр
гъби 200 гр
тиквички 100 гр
моркови 100 гр
бяло вино 50 мл
балсамов оцет 100 мл

цвекло 200 гр
портокали 200 гр                                                                                                                                                                                                             горчица 5 гр
черен пипер 2 гр
сол 5 гр

Начин на приготвяне:

Нарязваме на филийки измитите и почистени гъби  и моркови и ги сваряваме в гореща вода, тиквичките нарязваме на филийки , а цвеклото нарязваме на кубчета след като го сварим цяло. Сотираме в зехтин с копър зеленчуците, а свареното цвекло мариноваме в зехтин, балсамов оцет и копър.Приготвяме дантела , като разбиваме с миксер брашното , част от зехтина , водата и разливаме част от сместа на загрят тефлонов тиган без мазнина.
За соса разбиваме в блендер сметана, портокалов сок, черен пипер.
Редуцираме балсамовият оцет.
Сьомгата овкусяваме със зехтин, лимонов сок, сол и черен пипер и приготвяме на пара, като във водата прибавяме подправки и вино за 10 мин.
Подреждаме в плато сотираните зеленчуци и /подреждайки ги цветово спрямо 4 елемента –дърво, земя, огън и вода/ в средата на който поставяме соса. Върху куба оформяме и сьомгата и укасяваме с чери доматче и лимон .