РЕГИСТРАЦИЯ НА ХРАНИТЕЛЕН ОБЕКТ

Регистрацията на хранителен обект се извършва на осн. чл.12 ал.7 и чл.15 от Закона за храните, обн. в ДВ бр.90 от 1999 г., изм. и доп. в ДВ бр. 102 от 2003 г.

1. Подготвяте проекти: архитектурен, В и К, ОВ и технологичен (всеки в отделна папка) и ги внасяте в общината заедно с попълнено и подпечатано с печата на фирмата заявление за съгласуване на проект . В срок от 25 работни дни ще ви бъде издадено становище по инвестиционен проект.

2. Копия от:
-становището по инвестиционен обект
-разрешителното за строеж
-протоколи от измерени фактори на работната среда
-попълнена бланка-заявление за становище за държавна приемателна комисия а от отдел “КХОХ” –, ще получите становище за държавна приемателна комисия след оглед на обекта от инспектори на същия отдел.

3. Следва издаване на удостоверение за регистрация. За целта внасяте в деловодството на РИОКОЗ – копия от следните документи:
-разрешителното за ползване на обекта по Закона за устройство на територията (от архитектурния отдел на съответната община)
-съдебната регистрация на фирмата
-данъчната регистрация на фирмата
-актуалното състояние на фирмата
-Булстата
-фактурата (след като платите такса)
и попълнена бланка-заявление за регистрация по Закона за храните

След няколко дни обектът ви ще бъде посетен от инспектор на СРИОКОЗ. Той ще извърши проверка на съответствието между документите на обекта и самия обект, ще напише предписание за изготвяне система за самоконтрол и протокол, въз основа на който се издава удостоверение за регистрация .