ШОКОЛАДОВ ГРОЗД

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

трюфели с бял шоколад –
50 г масло
80 мл течна неподсладена сметана
300 г бял шоколад

трюфели с натурален шоколад
150 мл течна неподсладена сметана
225 г натурален шоколад

За пълнежите
50 гр сладко от зелени смокини
100 г суров шам фъстък

100 гр крокан
10 гр портокалови кори

10 мл. ром
100 гр котейлни череши

5 гр нес кафе
100 гр печени лешници

бял и натурален шоколад за покриване на трюфелите
цветно захарно тесто за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

* В отделни съдове загрейте двете части сметана до кипване. В едната сипете маслото и белия шоколад, а в другата натуралния. Разбъркайте на гладък крем.

* Разделете по равно двата крема на 4 части

* Към едната с бял ганаш прибавете парче зелена смокиня и счукания шам фъстък. Разбъркайте и оставете да се охлади добре. Оформете бонбони и ги потопете в стопен тъмен шоколад. Поставете ги върху хартия за печене за да се втвърдят добре.

* Втората с бял ганаш първо трябва да се охлади преди да прибавите към нея крокан, портокаловата кора и есенцията. Ако сместа е топла ще стопи карамела и той няма да се усеща като хапвате бонбоните. Отново оставете на студено за да се стегне крема напълно. Оформете бонбони и ги потопете в стопен тъмен шоколад. Поставете ги върху хартия за печене за да се втвърдят добре.

Към едната купичка с тъмен ганаш прибавете алкохола, а към другата кафето без да го разтваряте предварително. Разбъркайте и оставете на студено да се втвърдят. След като това стане направете бонбони като в едните сложите цял печен лешник, а в другите по една коктейлна черешка без костилка. Топнете бонбоните в стопен бял шоколад. Поставете ги върху хартия за печене за да се втвърдят добре.
Върху бонбоните, покрити с тъмен шоколад капнете малко стопен бял за да заприлича на снежно покритие. След като и той се втвърди направете коледна украса и я залепете с малко течен шоколад.

Върху бонбоните, покрити с тъмен шоколад капнете малко стопен бял за да заприлича на снежно покритие. След като и той се втвърди направете коледна украса и я залепете с малко течен шоколад.